Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 4048 bekeken

Ambtenaar geschorst om onderzoek wethouder

De gemeente Woerden heeft een ambtenaar voorlopig geschorst naar aanleiding van het onderzoek naar de voormalige wethouder Duindam. Tegen hem loopt een onderzoek naar belangenverstrengeling in een ICT aanbesteding

De aanleiding voor de schorsing is een anoniem artikel dat vorig jaar verscheen op een website, aldus Woerden.tv. Hierin werd wethouder Duindam beticht van belangenverstrengeling.

De gemeenteraad van Woerden heeft daarna opdracht gegeven voor een onderzoek naar de handelwijze van oud-wethouder Bob Duindam. De wethouder was mogelijk betrokken bij een ICT project samen met het bedrijf Gemboxx . Hij trad medio december af toen bleek dat hij, in weerwil van een eerdere verklaring, nog wel een aandelenbelang in die onderneming had. Zijn eigen partij D66 zegde vervolgens het vertrouwen in hem op, waarop Duindam besloot op te stappen.

Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) doet nu net als de politie onderzoek naar het lek. De resultaten van het onderzoek worden over 4 weken verwacht.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.