Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 2767 bekeken

Gelderland stopt omstreden IT-aanbesteding alweer

De provincie Gelderland heeft de omstreden aanbesteding voor het uitbesteden van een groot deel van de it alweer stopgezet.

De Provincie Gelderland acht het verantwoorder om de lopende aanbesteding te stoppen en naar verwachting later deze maand een aangepaste, nieuwe procedure te starten. Op de eerste aanbesteding kwamen dusdanige vragen van geïnteresseerde inschrijvers over de opzet van de tender 'Infrastructuur, Hosting, Werkplek en Servicedesk' dat de provincie zich genoodzaakt voelt wijzigingen aan te brengen. Dit meldt vakblad Computable

Een woordvoerder van de provincie komt later vandaag nog met een toelichting op de gestelde vragen en daaruit voortvloeiende wijzigingen in de aanbestedingsdocumenten.

Het uitbesteden van een groot deel van de it-afdeling door de provincie Gelderland stuitte eerder op veel weerstand, onder  ict-medewerkers, ambtenaren en politieke partijen. Van de afdeling Informatievoorziening & Automatisering (I&A) blijft alleen de genoemde regie-organisatie over. Er verdwijnen door de uitbesteding dertig tot veertig arbeidsplaatsen .

Ook de keuze voor het bureau dat de aanbesteding begeleidt leidde tot veel kritiek daar dit bureau als enige in Nederland aan een bepaalde kwalificatie kon voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.