Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 2234 bekeken

Rokjesverbod Amsterdamse ambtenaren roept vragen op

Baliemedewerkers in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West mogen geen korte rokjes of jurkjes meer aan naar hun werk. D66 gaat woensdag vragen stellen over de kwestie die werd aangezwengeld door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente Amsterdam.

De vrouwelijke ambtenaren zouden een mail hebben gehad van hun teamleider waarin staat dat ze geen knielaarzen en korte rokjes meer mogen dragen.

D66-raadslid Jeroen Mirck liet dinsdagavond weten dat hij vragen gaat stellen over de ,,absurde" kledingvoorschriften. De partij noemt het een slechte zaak dat het stadsdeel strengere richtlijnen hanteert dan in de stad is afgesproken. ,,Dit soort eisen horen niet in een open en tolerante stad als Amsterdam."

UPDATE De Gemeente Amsterdam heeft middels een tweet gereageerd. Ambtenaren mogen zelf hun kleding bepalen, mits netjes.

Foto

  • Rokjesverbod Amsterdamse ambtenaren roept vragen op

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.