Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1396 bekeken

Provincie: 'toekomstvisie Brabantse gemeenten teleurstellend'

Brabantse gemeenten zijn te weinig met hun toekomst bezig, volgens de provincie Noord-Brabant

De provincie heeft in 2014 alle Brabantse gemeenten al gevraagd zich te bezinnen op de bestuurlijke toekomst omdat veel gemeenten te klein zijn om alle taken zelfstandig te doen. Ondanks dat er in sommige gevallen over de toekomst wordt nagedachte stelt de provincie nu vast 'dat in een 'aantal gevallen de stand van stand van zaken teleurstellend is'. Dit meldt Omroep Brabant.

Volgens de provincie is er vooral in de gemeenten Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden en Oirschot nog geen schot in de gevraagde toekomstvisie. Ook is er kritiek op het Land van Cuijk, waar de 'procesgang niet overtuigend is'. Datzelfde geldt voor Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck, Heusden, Loon op Zand en Eindhoven.

Het meest voortvarend zijn de gemeenten Veghel, St. Oedenrode en Schijndel. Die worden op 1 januari samengevoegd tot één gemeente: Meierijstad.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.