Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 871 bekeken laatste update:16 aug 2016

Aanpak werkdruk moet beter

Werkgevers en werknemers moeten samen met deskundigen aan de slag om de werkdruk effectiever aan te pakken. Het overgrote deel van de geïnspecteerde bedrijven heeft nog geen goede aanpak van de werkdruk.

Dat terwijl werkdruk tot verzuim kan leiden. Dit stelt de Inspectie SZW naar aanleiding van een onderzoek over de aanpak van werkdruk door bedrijven. De instantie bekeek eind vorig jaar en begin dit jaar bij ruim tachtig organisaties of zij voldoende maatregelen hadden getroffen om te hoge werkdruk te voorkomen. Bij het overgrote deel bleek de aanpak niet in orde. De inspectie constateerde tientallen overtredingen.

Onbalans
De werkdruk is volgens de inspectie te hoog als de eisen die het werk stelt aan een werknemer niet in balans zijn met zijn belastbaarheid. Bijvoorbeeld als hij steeds het werk niet afkrijgt, of de gewenste kwaliteit niet kan leveren, terwijl hij of zij hier niets aan kan doen. Te hoge werkdruk kan leiden tot fysieke of psychische klachten en verzuim, maar ook tot minder productie of ontevreden klanten.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.