Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 585 bekeken

Aanpak wildgroei rondvaarten

Gemeente Utrecht wil exploitanten van rondvaartboten vanaf 2022 laten loten voor een vergunning.

Vanaf 2022 zijn boten op benzine of diesel in de Utrechtse grachten verboden en moet elk vaarbedrijf een nieuwe vergunning aanvragen.

Risico lopen
Reders die nu al met vergunning varen zijn volgens Ronald van der Wal, directeur van rondvaartbedrijf VareninUtrecht, best bereid om hun boten op stroom te laten varen. Maar ze vrezen dat ze daarvoor geen geld kunnen lenen, als ze het risico lopen dat ze mogelijk geen vergunning krijgen.

De reders willen dat de gemeente eerst alle illegale borrelboten, tapasschepen, picknicksloepen en andere 'zwartvaarders' uit het water haalt. Dan is een lootsysteem misschien ook niet nodig.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.