Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 1076 bekeken

Airbnb deelt alleen anonieme gegevens

Er worden geen gegevens van individuele Airbnb-verhuurders gedeeld met gemeente Amsterdam. Ook niet van verhuurders die zich niet aan de regels houden.

Dat meldt het Airnbnb in een blog.

Regels
Het kamerverhuurplatform is in onderhandeling met de gemeente. Ruim 14 duizend Amsterdammers verhuren een ruimte via het platform. Dat mag volgens de regels  maximaal 60 dagen per jaar met een maximum van vier personen per keer. Maar sommige verhuurders overtreden deze regels. Recente cijfers laten zien dat 14 procent van de verhuurders niet eens zelf in de aangeboden ruimte woont.

Privacy
Airbnb heeft de gegevens van mensen die de regels overtreden, maar wil dit wegens privacy niet delen. Wel wil ze de anonieme gegevens delen op basis waarvan gemeente Amsterdam beslissingen kan nemen. Overigens houdt de meerderheid zich aan de regels, volgens Airbnb.

De gemeente heeft een samenwerking met Airbnb in de zin dat het bedrijf toeristenbelasting afstaat aan Amsterdam. Wethouder Laurens Ivens riep Airbnb eerder op om de gegevens met de gemeente te delen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.