Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 1046 bekeken

Van Philips-fabriek tot voedselinnovatie

Den Haag maakt de grotendeels leegstaande voormalige Philips-fabriek geschikt voor bedrijven en startups in stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid.

De gemeente financiert de transformatie van voormalige televisie- en telefoononderdelenfabriek van Philips, De Schilde, tot bedrijfsverzamelgebouw vanuit het Europese fonds Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

Proeftuinen
Deze bestemming sluit goed aan op de grootste stadkas van Europa die op het dak van De Schilde staat. Wethouder Joris Wijsmuller: "De Schilde wordt daarmee een toonaangevende hotspot voor nieuwe ideeën en technieken op het gebied van voedsel. De producten kunnen geproefd worden in bijbehorende proeftuinen en in de horeca die op de begane grond komt."

Bedrijvigheid
De gemeente verwacht ook positieve effecten voor de leefbaarheid en levendigheid van de omliggende buurt. "Het gaat nota bene om de Groente- en Fruitmarkt. Die gaat hier ook vruchten van plukken. Met nieuwe bedrijvigheid, extra werkgelegenheid en een veel aantrekkelijker pand met glazen puien op straatniveau."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.