Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 2806 bekeken

Ambtenaren keuze uit drie zorgverzekeringen

Om de concurrentie te vergroten heeft VNG per 2017 een nieuwe collectieve zorgverzekering afgesloten met drie zorgverzekeraars in plaats van twee.

De collectieve zorgverzekering is voor (oud-)medewerkers en (voormalige) politieke ambtsdragers bij gemeentelijke organisaties, en hun gezinsleden en het biedt keuze uit een zorgverzekering bij IZA, CZ of Menzis. De huidige collectieve zorgverzekering is met IZA en Zilveren Kruis en loopt 1 januari 2017 af.
Aanvullend
De nieuwe collectieve zorgverzekering loopt van 1 januari 2017 tot 1 januari 2020, met de mogelijkheid om eenmaal met een jaar te verlengen tot 1 januari 2021. Het contract met IZA, CZ en Menzis bevat afspraken over de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en het werkgeverspakket.

Oplopen
De drie zorgverzekeraars bieden het wettelijk maximum van 10 procent collectiviteitskorting aan gemeenteambtenaren. Met een aanvullende verzekering ontvangen ambtenaren ook een tegemoetkoming in de ziektekosten, die kan oplopen tot zo'n 300 euro.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.