Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 1082 bekeken laatste update:16 aug 2016

Geen betaling ontslagvergoeding met gemeentegeld

Verhuizingsgeld van gemeente Nijmegen mag niet langer gebruikt worden voor betaling van ontslagvergoedingen.

Dat heeft de rechter bepaald. Slachthuis Nijmegen en Vleeshandel Hilckmann heeft in februari de bedrijfsactiviteiten gestaakt wegens oplopende verliezen, waarbij tweehonderd mensen hun baan verloren. De directie schort de betalingen op omdat ze niet het risico wil lopen dat ze aansprakelijk wordt gesteld voor onrechtmatig gebruik van het geld.

Terugvordering
De rechter heeft geoordeeld dat pas later in een bodemprocedure duidelijk moet worden of het geld - een bedrag van 21 miljoen euro - dat de gemeente heeft gegeven voor verhuizing van het bedrijf, gebruikt mag worden voor bedrijfsactiviteiten, waaronder uitbetaling van ontslagvergoeding.  De gemeente heeft hier namelijk geen toestemming voor gegeven. Nu er geen verhuizing zal plaatsvinden wil zij het geld terug hebben.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.