Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Organisatie

Nieuws 753 bekeken

Hergebruik restwarmte in Moerdijk

Gemeente Moerdijk, Havenschap Moerdijk en provincie Noord-Brabant willen restwarmte gaan leveren aan kassen.

De industrie op haven- en bedrijventerrein Moerdijk gebruikt in totaal vijftien procent van de elektriciteit in de provincie Noord-Brabant. In totaal is er voor meer dan tweehonderd megawatt aan restwarmte beschikbaar op industrieterrein Moerdijk. Het zal onderdeel uitmaken van project 'EnergywebXL', dat beoogt om een koppeling te maken tussen aanbieders en afnemers van energie- en andere reststromen.

Tuinbouw
Hergebruik draagt bij aan de ambitie om tien procent minder koolstofdioxide uit te stoten op het bedrijventerrein. Ook draagt het bij aan gemeentelijke duurzaamheidsdoelen. De restwarmte wordt naar verwachting vooral geleverd aan de tuinbouwsector voor kassencomplexen.

Provincie Noord-Brabant stelt voor het project 350.000 euro beschikbaar. De gemeente en het havenschap hoeven geen bijdrage te leveren.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.