Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 143 bekeken 1 reactie

Polderen met ambtenaren en krakers

In Zaanstad overleggen gemeenteambtenaren en krakers over het pand Christelijke Belangen.

Ze willen afspraken maken over het gebruik van dit pand, tot het is verhuurd of verkocht, meldt het Noordhollands Dagblad. Het pad werd gekraakt in oktober dit jaar. Volgens de krakers stond het al vier jaar leeg. Het gaat om de eerste kraak sinds de anti-kraakwet van kracht is. In de praktijk blijkt het nog lastig toepasbaar, maar de wet maakt kraken daadwerkelijk verboden.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    jos praat

    Verstandige krakers en ambtenaren daar in Zaanstad. Die hebben tenminste begrepen dat je in goed overleg tot een win-win kunt komen i.p.v. die onzinnige anti-kraakwet te volgen. Daar kan de gemeente Den Haag een voorbeeld aan nemen

Of registreer je om te kunnen reageren.