Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 195 bekeken

Bergen maakt afspraken gasopslag

Onder voorbehoud, dat wel. Toch heeft Bergen de convenanten voor de eventuele schade door gasexploitatie getekend.

De convenanten zijn overeengekomen met Taqa, dat een door dit bedrijf gehoopte gasopslag in het Bergermeer wil exploiteren. Eerder tekenden Alkmaar, Schermer en Heiloo de convenanten, omdat zij met het Rijk en Taqa een aantal compensatiemaatregelen overeen zijn gekomen. Deze gemeenten hebben hun strijd opgegeven.

Gevaar 

Bergen laat weten nog steeds tegen de komst van de opslag te zijn. Vooral het gevaar van aardbevingen, volgens de gemeente met een maximum van bijna vier op de schaal van Richter, en milieuschade zijn een reden voor het verzet. De angst bestaat echter dat het kabinet de plannen zal doorduwen. In dat geval wil Bergen dat inwoners eventuele schade kunnen verhalen op het bedrijf.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.