Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 198 bekeken

Rechter stopt bouwproject Zeeland

De gemeente Goes mag niet gaan bouwen op de Goese Schans. De Raad van State heeft het bestemmingsplan afgekeurd.

Het plan om 1900 woningen te bouwen op het haven- en industrieterrein in Goes is volgens de rechter vooral door extra geluidsoverlast niet goed te keuren. Een tijdelijk opgerekte geluidszone omloog, waardoor er geen nieuwe bouwvergunningen worden afgegeven. Dit heeft veel te maken met de locatie van een betoncentrale in het bestemmingsplan. Dat is niet goed geregeld, oordeelt de raad. 

Veel andere punten in het bestemmingsplan zijn wel goedgekeurd; toch betekent dit een bouwstop. De gemeente moet opnieuw om de tekentafel. Het project loopt waarschijnlijk een half jaar vertraging op.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.