Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 177 bekeken

Provincie: Meer ruimte bij bestemmingsplannen

De provincie Limburg wil de gemeenten meer vrijheid geven bij het maken van bestemmingsplannen.

Een aantal lastige regels wordt beperkt, blijkt uit een voorstel van Gedeputeerde Staten. Het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL) moet worden doorgelicht. Het strakke keurslijf moet zo losser worden voor de Limburgse gemeenten. 

Het POL bepaalt de locaties voor wonen, werken en water. Ook milieuzaken en de infrastructuur worden grotendeels geregeld in met dit plan. Momenteel wordt gewerkt aan een afgeslankte versie, wat voortkomt uit het provinciale coalitieakkoord met de titel ‘Meer Limburg, minder overheid. In 2013 moet het klaar zijn.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.