Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 305 bekeken

Terneuzen doet erfpachters lucratief voorstel

De komende maanden benadert de gemeente Terneuzen alle erfpachters van gemeentegrond. Bewoners of gebruikers van een gebouw op erfpachtgrond krijgen het aanbod om tegen een aanzienlijke korting de grond aan te kopen. Die korting bedraagt in sommige gevallen zelfs 50% van de grondwaarde.

Voor erfpachters is dit aanbod interessant. Een woning blijkt namelijk makkelijker te verkopen als het eigen grond heeft in plaats van erfpacht. Daarnaast is er zekerheid over de kosten. De eigenaar zal niet (meer) verrast worden door verhoging van de canon.

Inmiddels is de gemeente gestart met de benadering van een eerste groep mensen. Inwoners van Sas van Gent die erfpachter zijn, hebben een brief ontvangen die op hun specifieke situatie van toepassing is. Hierin staat ook een concreet aanbod.

De bedoeling is dat voor eind dit jaar alle erfpachters binnen de gemeente een brief met daarin een aanbod hebben ontvangen. Het gaat in totaal om 241 percelen grond die in erfpacht zijn uitgegeven, waarvan er 116 een aanbod krijgen.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.