Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 272 bekeken 1 reactie

Breda: Geen leegstandsverordening kantoren

De leegstand op de kantorenmarkt? Breda vindt een leegstandsverordening overbodig.

De reden: Breda werkt aan het regelen van tijdelijke huisvesting voor mensen die (dringend) op zoek zijn naar huisvesting. "Wij vinden een dergelijke verordening niet het geschikte middel voor nieuwe woontruimte", stelt wethouder Bob Bergkamp van Wonen en Leven op de website van de gemeente. "We willen onderzoeken of we de particuliere markt hier toe kunnen verleiden. Bovendien past een extra verordening niet in onze gedachte regels te verminderen."

De leegstandsverordening gaat over alle panden, behalve woonruimten. Gemeentelijke panden worden momenteel, via tijdelijk beheer of huur, geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning. Verder wordt onderzocht of eigenaren van leegstaande huizen die ruimten beschikbaar willen stellen voor mensen die dringend op zoek zijn naar woonruimte. 

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Als tegenhanger van het kraakverbod zou elke gemeente toch een leegstandsverordening moeten vaststellen en handhaven. Zonder dwang komt leegstaande potentiële woonruimte echt niet beschikbaar. Maar nee, de gemeenten zien op tegen het werk dat eraan is verbonden. Maar wie komt anders op voor woningzoekende jongeren? Niemand.

Of registreer je om te kunnen reageren.