Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 168 bekeken 1 reactie

Kampense ambtenaren gaan e-fietsen

De gemeente Kampen is gestart met een campagne ‘Proef de e-fiets’, waarmee men het gebruik van ‘elektrisch fietsen’ wil bevorderen.

De gemeente Kampen stelt e-fietsen beschikbaar aan haar personeel om deze uit te proberen. Het doel van de actie is om het fietsgebruik voor woon-werkverkeer te stimuleren en het aantal autokilometers in de spits terug te dringen.


De gemeente ziet de e-fiets als een slim en snel vervoermiddel dat bij afstanden van 5 tot 20 kilometer een alternatief is voor de auto bij het woon-werkverkeer. De gemeente Kampen wil haar medewerkers stimuleren om een e-fiets aan te schaffen. De voordelen: de verbruikskosten van een e-fiets zijn lager, de gezondheid van medewerkers wordt bevorderd en de e-fiets is een duurzaam alternatief ten opzichte van de auto.

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    e-fiets

    u schrijft 'Kampense'. Dat zou toch eigenlijk 'Kamper' moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.