Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 324 bekeken laatste update:6 sep 2011

Twaalf meest duurzame projecten geselecteerd

De twaalf innovatieve projecten die gaan strijden om de titel Duurzame Topper zijn bekend gemaakt.

Een selectiecommissie, bestaande uit de redacties van SC, PM Public Mission en Energiegids.nl, bijgestaan door topambtenaar Roel Bol van het ministerie van EL&I en hoogleraar duurzame transities Jan Rotmans (EUR), koos de twaalf projecten uit meer dan zestig nominaties.

Maandag 12 september worden de projecten gepitcht waarna de jury, onder leiding van VVD-prominent Ed Nijpels een winnaar aanwijst.  De prijsuitreiking is op 4 oktober tijdens de Milieubeurs 2011 in de Brabanthallen.

De twaalf geselecteerde projecten zijn: Biomassacentrale gemeente Breda, E-laad, Lokaal Duurzaam Energiebedrijf Meppel, Nieuwbouw Hoogeland-Oost Naaldwijk, The Bell, Schoenmakershoek Etten-Leur, TexelEnergie, Unilever Sustainable Living Plan, VoortVarend Besparen, Windpark Noordoostpolder, Wij willen zon, Zonnestroom voor Amsterdamse scholen.

Bij beoordeling van de projecten wordt gelet op zaken als de impact van het project op klimaat- en andere duurzame doelstellingen, de economische houdbaarheid van het project, hoe wordt samengewerkt met stakeholders of ketenpartijen en hoe groot de innovatieve kracht van het project is

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.