Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 874 bekeken 2 reacties

Dordrecht wil tijdelijke verhuur tegen leegstand

Ruim een op de tien gemeentelijke panden staan leeg in Dordrecht. De gemeente wil tijdelijke verhuur toestaan.

Van de 580 panden staan er momenteel 37 leeg. De gemeente verwacht dat hetzelfde zal gebeuren met nog eens 27 andere gebouwen. Het college van burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor het probleem te verkleinen door tijdelijke verhuur toe te staan.

Momenteel kan de gemeente haar panden verkopen en verhuren. Zo nu en dan kiest Dordrecht voor antikraak-bewoning. Tijdelijke verhuur moet helpen tegen de leegstand, die vooral wordt veroorzaakt doordat scholen en culturele instellingen minder ruimte nodig hebben door vergrijzing en bezuinigingen.

Nico van Wijk

2 reacties

 • no-profile-image

  thirza

  hoe meld ik me aan voor het huren van deze panden?

  mvg Thirza

 • HHC Aartsen

  Ik zal zeer binnenkort mijn huidige woning zullen moeten gaan verlaten, maar op kort termijn zal ik met mijn hond geen passende woning kunnen vinden!!!
  Ik hoop dan ook oprecht, dat u mij verder zal kunnen en willen helpen.
  Bij voorbaat hartelijke dank, Hedy Aartsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.