Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 265 bekeken

11 Miljoen voor Haagse Schilderswijk

Een actieplan van de gemeente Den Haag, politie en maatschappelijke organisaties moet de Haagse Schilderswijk leefbaarder maken.

Het plan moet vroegtijdig schoolverzuim, overlast door jongeren en criminele jeugdbendes tegengaan. Dat heeft de gemeente dinsdag laten weten. Voor de uitvoering van het plan is 11 miljoen euro beschikbaar.

De achterstandswijk telt veel werklozen en 'risicogezinnen' en er is veel criminaliteit. Bovendien spreken te weinig wijkbewoners Nederlands, aldus wethouder Marnix Norder (stadsontwikkeling en integratie).

'De Schilderswijk is een echte wereldwijk. Er wonen mensen uit alle windrichtingen van de wereld. Maar er zijn ook problemen. Daardoor kan de wijk zich niet ontwikkelen. Dat is voor mij onacceptabel', aldus Norder. 'Ik geloof er in dat we met een gezamenlijke en gerichte aanpak samen met bewoners en met professionals de wijk vooruit kunnen helpen.'

Studenten

Het plan van aanpak dient ook om nieuwe bewoners naar de wijk te krijgen: jongeren, studenten en startende ondernemers. In parken komt gratis draadloos internet (wifi) en de politie voert een keurmerk in om de wijk leefbaarder te maken.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.