Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 212 bekeken

Internationale hulp voor energiebesparing

Het IMEA-project is begonnen. Tien internationale partners helpen lokale overheden bij het bevorderen van energie-efficiëntie binnen de bebouwde omgeving.

Het gaat om lokale kennisinstellingen. IMEA betekent Integrated Measures for Energy Efficiency Approach. Het is een project van de Europese Unie, bedoeld om de resultaten van strategische programma’s te vergroten. Verder worden goede voorbeelden gedeeld.

Een en ander moet de Europese doelstellingen voor duurzaamheid dichterbij brengen. Vaak ligt de nadruk dan op energiebesparing van grote gebouwen. Dit project wil juist insteken op het zuiniger verbruik van woningen. De komende drie jaar gaan de partners aan de slag met deze opgave. Het wordt gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.