Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 311 bekeken laatste update:5 dec 2012

Leefbaarheid wijken is verbeterd

In de periode 1998-2000 is de sociale status van Nederlandse wijken ietwat verhoogd.

Gemiddeld genomen doen vooroorlogse wijken het goed. Wijken uit de jaren '60 en '70 een daling in status laten zien, staat in het rapport Statusontwikkeling van wijken in Nederland van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).


Over het algemeen ziet het SCP een lichte stijging van de sociale status van de wijken, ingeschaald aan de hand van inkomen van de bewoners, hun opleidingsniveau en werk. Vooral in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht ging het beter. Ook Vinex-wijken zitten in de lift. De 40 achterstandswijken laten ook een lichte stijging zijn, maar doen hun naam evenwel nog steeds recht aan.

 

In de naoorlogse wijken uit de jaren '60 en '70 gaat de kwaliteit van de woningen omlaag omdat hoger opgeleide inwoners vaak verhuizen naar andere wijken.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.