Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 344 bekeken 3 reacties

Limburgse gemeenten adopteren diersoorten

Zeven Limburgse gemeenten treden op als adoptant van een bijzondere dier- of plantsoort. Door een soort te adopteren in hun eigen gemeente, willen zij hun inwoners het belang van biodiversiteit laten zien.

Op woensdag 29 februari 2012 tekenen de gemeenten de adoptiepapieren voor hun soorten voor het project ‘Limburgse gemeenten adopteren soorten’, uitgevoerd door IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in opdracht van de provincie Limburg.

Elke gemeente neemt een of meerdere plant- of diersoorten onder haar hoede. Gemeente Weert schenkt extra aandacht aan de vlinder. Gemeente Leudal beschermt de bever. Gemeente Roerdalen maakt zich sterk voor het wild zwijn. De ‘musketiers’ (ringmus, hegmus en huismus), vlinder, oehoe, vleermuis, muurhagedis en muurplanten vallen onder de bescherming van gemeente Maastricht. De geelbuikvuurpad wordt door gemeente Valkenburg aan de Geul onder haar hoede genomen. Gemeente Onderbanken adopteert het vliegend hert. Gemeente Roermond tekent voor de eekhoorn en de vlinder.

Joost Valkhoff

3 reacties

 • no-profile-image

  Tineke

  Laat men maar wat meer aandacht geven aan de mensen in de armoede.

 • no-profile-image

  Ton

  Dat ' ondertekening-gedoe' is niet meer dan een zoethoudertje, een bliksemafleider die afleidt van de werkelijke problemen. Zoals de crisis, Europa, voedselbanken, Ned-Car, etc etc

  Daarnaast: de meeste genoemde diersoorten zijn al wettelijk beschermd!
  Hoewel.... Er ontbreekt nog een: de mens uit de lagere regionen,

 • no-profile-image

  Mariëlle Tulleners

  Prima begin om de goede kant op te gaan wat het milieu betreft.
  Nu nog de moed om de zo broodnodige bijen te helpen en met een verbod op neo-nicotinoiden als bestrijdingsmiddel tegen de minister in te gaan !
  En vooral : niet zo vaak maaien in Roermond op bermen en dijkjes en GEEN schapen meer,die te veel mest achterlaten en alles tot op de grond kaal vreten,waardoor je een zeer eensoortige weinig fraaie begroeing krijgt. Goedkoper én er komen weer veel bloemen, waar alle insecten, en dus ook vlinders en bijen, van leven en de vogels ook genoeg voedsel kunnen vinden. Het mes snijdt dus aan veel meer dan 2 kanten!
  Dat beleid moet ook uitgedragen worden en aan de bewoners uitgelegd,zodat ze begrijpen,dat dat beleid er niet voor niets is en niet om hun te "pesten" met "onkruid"in de buurt van hun vaak "steriele biljartlaken " tuinen.

Of registreer je om te kunnen reageren.