Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 206 bekeken

Expert: gemeentehuis Waalre niet verwoest

Het gemeentehuis van Waalre is door de brand van vorige week niet zodanig beschadigd dat het gebouw verloren is.

Dat heeft een schade-expert die het gemeentehuis heeft geïnspecteerd verklaard tegenover Omroep Brabant. De precieze schade aan het monumentale gebouw is moeilijk vast te stellen. De gevels zouden er nog relatief goed uitzien. De schade zou wel in de miljoenen euro's lopen.

Volgens de regionale omroep ontvangt een aantal individuele ambtenaren dinsdag al een schadevergoeding van de eigen verzekering. Zo krijgt een werkneemster 250 euro van haar eigen inboedelverzekering voor een radio, koffiekan, thermoskan en bril die in het uitgebrande gemeentehuis lagen.

Schade

De werkgever van de schade-expert, bureau Von Reth, wil niet ingaan op de uitspraken. De gemeente Waalre kon de inschatting evenmin bevestigen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.