Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 1004 bekeken

Bestemmingsplan als reden voor uitstel omgevingsvergunning

De Nationale Ombudsman oordeelt over een omgevingsvergunning die niet binnen acht weken is afgegeven.

De casus: een inwoner van Aalsmeer dient een klacht in bij de Nationale Ombudsman. Zijn omgevingsvergunning is niet binnen acht weken afgegeven. De gemeente heeft de aanvraag twee maanden later nog niet in behandeling genomen, vanwege een volgens Aalsmeer noodzakelijke uitgebreide vergunningsprocedure.

Vier maanden na de aanvraag is de vergunning verleend.

De ombudsman stelt dat Aalsmeer de aanvraag op formele gronden had moeten afkeuren op grond van het bestemmingsplan. Voor de afwijking van het plan was de langere procedure nodig. Verder had de aanvrager al te horen gekregen dat het 29 weken zou duren.

"De Nationale ombudsman is van mening dat de gemeente Aalsmeer heeft gehandeld in overeenstemming met het vereiste van voortvarendheid", is het eindoordeel.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.