Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Achtergrond 728 bekeken

Almere en corporaties werken voor het eerst samen

De gemeente Almere en drie woningbouwcorporaties gaan 280 sociale huurwoningen bouwen.

Dat staat in de prestatieafspraken die Almere en woningbouwcorporaties Ymere, De Alliantie en Goede Stede hebben ondertekend. Het is voor het eerst in ruim twaalf jaar dat de gemeente en de corporaties samenwerken om de wachtlijsten voor de sociale huurwoningen terug te dringen, meldt Omroep Flevoland. Er is afgesproken dat betaalbare woningen met voorrang worden toegewezen aan huishoudens met een laag inkomen.

Verder wordt onderzocht hoe er geschikte woningen voor ouderen kunnen worden gerealiseerd. Ook een corporatiehotel lijkt Almere en corporaties wel wat. Dat hotel is bedoeld als tijdelijke huisvesting voor urgente gevallen, zoals mensen die gescheiden zijn.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.