Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Achtergrond 1266 bekeken

Heerlen minst duurzame gemeente

Uit onderzoek blijkt dat Zeewolde het meest duurzaam bezig is. Heerlen bungelt onderaan de lijst van gemeenten.

De stichting Duurzame Samenleving heeft in 2013 alle Nederlandse gemeenten op zestien punten, zeven categorieën en drie dimensies langs de meetlat gelegd. Er is gekeken naar duurzame energie, maar ook bijvoorbeeld naar het het welzijn van de inwoners en de weerbaarheid van de economie.

De Gemeentelijke Duurzaamheidsindex vergelijkt de best en slechts presterende gemeenten. Verder is hier te zien hoe ver zij afwijken van het gemiddelde. Steden scoren opmerkelijk laag. Van de zes grote steden haalt alleen Tilburg een score boven het landelijk gemiddelde. De anderen staan bijna onderaan de lijst.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.