Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Achtergrond 642 bekeken

Gemeenten starten eigen benchmark duurzaamheid

Tien gemeenten werken samen aan hun duurzaamheidsbeleid met een gezamenlijk benchmark.

Naast doelen als toetsing, eventuele bijsturing en verantwoording in het duurzaamheidsbeleid geldt de benchmark als verbindende factor in de kennisuitwisseling van de gemeenten onderling, schrijft de website Duurzaamgebouwd.nl. De gemeenten die meedoen zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Nijmegen, Moerdijk, Oss, Spijkenisse, Wierden en Zeist.

 

De gemeenten delen jaarlijks hun gegevens van duurzaam, maat schappelijk vastgoed. Bij het verduurzamen van hun maatschappelijke vastgoedportefeuille, willen ze hun doelstellingen verantwoorden en meetbaar maken. Dit met de webapplicatie VastgoedMaps.

Bij de start is gekozen voor het gebruik van de meest toegankelijke data. Het gaat om energie- en waterverbruik. Ook de bezettingsgraad wordt meegenomen bij het beoordelen van de resultaten.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.