Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Ruimte & Milieu

Nieuws 1897 bekeken

Trolleybussen gaan electrische auto's laden

De trolleybovenleiding van Arnhem moet in de toekomst het middelpunt worden van een netwerk van oplaadpalen voor elektrische voertuigen door de hele Gelderse hoofdstad.

Tijdens het rijden laden die bussen straks de batterij op, zodat chauffeur de weg op kan zonder draad. Dat heet 'volledig elektrisch busvervoer' in de Arnhemse plannen. Het stadsbestuur wil de bovenleiding daarna inzetten voor het nieuwe netwerk van 'uitstootvrij vervoer' voor alle milieuvriendelijke weggebruikers van de toekomst, aldus bericht De Gelderlander.

Arnhem presenteert zich graag als 'de elektrische hoofdstad van Nederland' .

Met deze, vermoedelijke, wereldprimeur schaart Arnhem zich in de rij van Nederlandse gemeenten met unieke ideeën omtrent electrisch vervoer. Lees ook>> Wereldprimeur: Aanbesteding oplaadpunten Amsterdam

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.