Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 188 bekeken

Capelle heeft meest positieve jeugdbeleid

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de Jong Lokaal Bokaal gewonnen, de landelijke prijs voor het beste jongerenbeleid.

De prijs is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en het ministerie van Volksgezondheid. Wethouder Ans Hartnagel nam de bokaal in ontvangst namens Capelle. Vooral het verankeren van het jeugdbeleid in de gemeente kan op waardering rekenen. “Capelle slaagt erin om veel jongeren te bereiken, door een grote diversiteit in het voorzieningen- en projectenaanbod”, volgens de jury. 

Capelle aan den IJssel stond al twee keer eerder in de finale. Deze derde keer wint zij de hoofdprijs. De winnaar krijgt de bokaal na maanden van onderzoek door jongerenteams van de opleiding Pedagogiek van Hogeschool Utrecht. Ook Den Haag en Zaanstad eindigden hoog dit jaar.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.