Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 242 bekeken 3 reacties

Geen rol burgemeester binnen vreemdelingenwet

Het wetsvoorstel van minister Gerd Leerd van Immigratie en Asiel over de terugkeer van vreemdelingen is door de Eerste Kamer.

Tijdens een uitzending van Pauw & Witteman liet de minister zich nog ontvallen dat hij mogelijk een speciaal soort discretionaire bevoegdheid zou neerleggen bij de burgemeester van het land. Die bevoegdheid is echter geen onderdeel van de nieuwe wet.

Illegaal

Overigens moet het voorstel eerst naar de Raad van State en vervolgens naar de Tweede Kamer. Als de wet een feit is, worden hiermee Europese regels ingevoerd. Uitgeprocedeerde asielzoekers en illegaal in Nederland verblijvende mensen moeten dan onmiddellijk terug naar hun land van herkomst. Dit onmiddellijk of binnen een bepaalde termijn. Een rechter besluit of iemand in de tussentijd moet worden vastgezet.

Op het overtreden van de wet staat een boete. Het gaat om een overtreding. Als de vreemdeling zelf vertrekt of gedwongen wordt uitgezet, blijft de bekeuring open staan. Want vertrek uit Nederland gaat vóór”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nico van Wijk

3 reacties

 • no-profile-image

  karzan

  gerd leers en pv v samen zij zijn eens:D

 • no-profile-image

  J v.d. Brink

  Laten de lezers van dit artikel zich is afvragen of dit werkelijk het uitvoeren van hun wens is.
  Is het antwoord NEE kies dan bij komende verkiezingen een andere partij dan de huidige regeerders en hun gedoog partner.

 • no-profile-image

  Lydia van duijn

  Het wordt steeds erger, ik begin me schamen Nederlander te zijn, helaas: Vluchten kan niet meer! Ik sluit me bij het advies van J.v.d.Brink aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.