Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 665 bekeken 3 reacties

Gezocht: Beste sociale dienst

Medewerkers van de sociale diensten van alle gemeenten kunnen zich aanmelden voor de verkiezing van de Beste Sociale Dienst van Nederland 2011.

Een van de juryleden is René Paas van
Divosa, de vereniging van gemeentelijke managers voor werk en inkomen. De prijs
is een beeld en de eer. Eind november wordt de winnaar bekendgemaakt. Medewerkers van sociale diensten kunnen hun gemeente hier aanmelden.

Vorig jaar won de sociale
dienst van de gemeente Zoetermeer. Afdelingshoofd Betty Talstra legt uit wat
dit heeft betekent voor de gemeenteambtenaren in Zoetermeer. “Meedoen met de verkiezing en
uiteindelijk winnen gaf mijn medewerkers enorm veel energie."

Re-integratie

"We hebben nieuwe
projecten opgezet en initiatieven genomen om onze cliënten nog beter te kunnen
ondersteunen bij hun re-integratie in het arbeidsproces. Bovendien heeft de
verkiezing ons aangezet om nog efficiënter en kosteneffectiever te werken.”

Nico van Wijk

3 reacties

 • no-profile-image

  M.J.P.van Eekelen

  Goed initiatief, overweeg om Bergen op Zoom hier voor aan te melden

 • no-profile-image

  D. Aron

  VERBAZINGWEKKEND, gezien de vele klachten. Even ter herinnering een belangrijk artikel van de Nederlandse Grondwet.
  Misschien steken de ambtenaren van deze dienst die niet erg professioneel te werk gaan, hier iets van op. Ben bang van niet.
  Artikel 1 van de Grondwet bevat een algemeen discriminatieverbod: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan".

  In het Wetboek van Strafrecht (artikel 90) is discriminatie als volgt omschreven: " Onder discriminatie of discrimineren wordt verstaan elke vorm van onderscheid, elke uitsluiting, beperking of voorkeur, die ten doel heeft of ten gevolge kan hebben dat de erkenning, het genot of de uitoefening op voet van gelijkheid van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel terrein of op andere terreinen van het maatschappelijk leven, wordt te niet gedaan of aangetast."

  Een belangrijke wet is de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Deze wet verbiedt de werkgever om zonder objectieve rechtvaardiging bewust of onbewust, direct of indirect onderscheid te maken tussen personen op grond van hun godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, nationaliteit, heteroseksuele of homoseksuele geaardheid of burgerlijke staat. (Zie verder vraag 14 over de rol van de Commissie Gelijke Behandeling.)

 • IR Rodrigues

  Nl klachten als een buitenland niet de taal goed spreken, discrimineer als niet op "NL" regel niet goed integreer , discrimineer, als niet werk etc etc.. Ik ben 30 jaar in NL getrouwd met Nls mannen gewest NL D kind gebaar, BLANK KIND! Met BLANK NL MAN!! De NL taal geleerd, alles zorten werk moest geforceerd door mijn ex NL man moest doen, 18 mishandel door mijn ex NL man, etc... Ik ben alles kant gediscrimineerd werdt! Deze land is k... Dat maken niet uit wat mens doen om te aan passen, wordt nooit accepteert!!! Anderson.. Politie com naar mijn eigen huis, breek mijn gezicht op drie plekken, hoi mijn in de gevangenis last mijn met in en "hemorragy" voor drie uuren zonder medisch hulp! Dat niet genoeg was, DE GEMENTE DEN HAAG HEEFT EEN 53 Jaar oud bijna 3 jaar dakloos! Ik Weerd TOTTAL VERWARRDLOOS DOOR DE DEN HAAG INDUSTANEN MEDERWERKERS! Dat zelf donker zijn, maar hebben ze een Braziliaanse vrouw ziek op de straat zonder uitkering en hulp!! DEN HAAG GEMENTE IS DE SLECHTS SOCIALDINST VANUIT NL!!! Allemaal dat daar INDUSTANEN zijn de bas.. En hun alles geven aan hun eigen volk! En aan de blank NL. De andere dat 30 jaar netje alles gedaan hebben ... Kon de zaken op hun hand alles wordt in de dofpot! NL moet niet van de mossulin zijn, maar wel van de INDUSTANEN dat is overal der in gepenetreerd zijn! Ik zetten mijn eigen name der bij omdat tot nu toe heb ik geen enkele schadevergoeding vanuit GEMENTE DEN HAAG!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.