Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 560 bekeken 3 reacties

Marrokaanse vereniging eist 15.000 euro van Rotterdam

De Marokkaanse Vereniging Centrum Noord in Rotterdam eist in een rechtszaak dat deelgemeente Noord nog zeker 15.000 euro aan subsidie overmaakt.

De vereniging moet haar activiteiten staken als de subsidie niet alsnog wordt uitbetaald. De voorzitter van de vereniging zei na afloop van de rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag dinsdagochtend dat de vereniging zo niet langer door kan gaan.

De deelgemeente heeft de geldkraan vorig jaar dichtgedraaid, omdat de nieuwe stichting Noord Plus alle activiteiten voor Marokkanen zou overnemen. Maar de fusiebesprekingen liepen stuk en nu zit de Marokkaanse Vereniging Centrum Noord zonder geld. Activiteiten als huiswerkbegeleiding, taallessen en gym voor vrouwen zijn al stopgezet. De vereniging dreigt helemaal te verdwijnen als de subsidiekraan volledig is dichtgedraaid.

De deelgemeente Noord stelt zich op het standpunt dat er te veel verenigingen subsidie kregen en daarom is gekozen om alleen Noord Plus nog te steunen.

Noord Plus

Stichting Noord Plus is sinds 1 januari 2010 ontstaan uit de drie Marokkaanse zelforganisaties: Stichting Samenwerkende Arabische Jongeren (SAJ), Marokkaanse Vereniging Centrum Noord (MVCN) en Marokkaanse Culturele Vereniging Rotterdam (MCVR). De stichting is bezig met de uitvoering van activiteiten op het gebied van talentontwikkeling, opvoedingsondersteuning en ouderenbeleid in de deelgemeente Noord

Joost Valkhoff

3 reacties

 • no-profile-image

  Martijn

  Al dat samenvoegen zorgt er niet voor dat er nog wat te kiezen valt voor een mens. Het moet niet gaan om het aantal verenigingen maar om het volume.

 • no-profile-image

  brain

  groot gelijk het gaat om de volume

  ik ken toevallig de mvcn ze zijn al jaren lang actief bezig
  mijn kinderen hebben daar huiswerkbegeleiding gehad,
  ik vind het jammer dat t stop gezet is.
  en stichting noordplus zie ik aan als een ruimte waar alle marokaanse mannen gaan om te kaarten en stiekem zelfs voor geld ik vind het verschrikelijk geld afpakken van de mensen die egt iets willen voor de wijk en dan geven aan de mensen die er misbruik van maken
  erg jammer deelgemeente noord

 • no-profile-image

  Valt nog mee dit bedrag?

  Dat valt toch wel mee, zo, n bedrag is maar 1 wachtgeldregeling minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.