Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 450 bekeken

Maastricht start sportfonds voor kinderen

De gemeente Maastricht wil kinderen met een laag inkomen stimuleren te gaan sporten. Zij komen daarom in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 225 euro per jaar.

Ook de Rabobank doet een bijdrage. Het budget kunnen de jongeren besteden aan de contributie voor een vereniging of de aanschaf van sportmateriaal. Aanvragen worden behandeld door de zogeheten Junior Kamer Maastricht. Het geld gaat naar kinderen uit gezinnen die leven met een inkomen van maximaal 110 procent van de bijstandsnorm.

Sport 

Het budget gaat of rechtstreeks naar de sportvereniging van de kinderen en jongeren. Sportartikelen kunnen op rekening worden gekocht. De gemeente legt jaarlijks 15.000 euro in. De bank betaalt de rest van de in totaal 30.545 euro die beschikbaar is. De huidige declaratieregeling wordt overigens wel versoberd van 50 naar 35 euro.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.