Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 377 bekeken laatste update:4 dec 2012

Grote steden bezorgd om korten thuishulp

De grootste steden in Nederland, vertegenwoordigd in de G4 en de G32, zijn bezorgd over de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp.

Die staan haaks op de wens van het kabinet dat mensen langer thuis wonen, aldus een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet wil 1,2 miljard euro bezuinigen waardoor mensen die nu huishoudelijke hulp krijgen, straks veel minder of helemaal geen hulp meer ontvangen. Dat strookt niet met de wens van de regering om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Juist de hulp die daarvoor nodig is, wordt vrijwel wegbezuinigd, aldus de steden.

Dagbesteding

Ook maken de bestuurders zich zorgen over de kortingen op de persoonlijke verzorging en dagbesteding. Die voorzieningen vallen nu nog onder de AWBZ, maar gaan in de toekomst naar de gemeenten. In de brief waarschuwen de steden ervoor dat mensen driedubbel de dupe kunnen worden, als iemand die naar de dagbesteding gaat ook wordt gekort op huishoudelijke hulp en hulp bij het douchen en het aantrekken van steunkousen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.