Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 279 bekeken

Puntenstelsel voor hulp in de zorg

Er is een netwerk voor wederzijdse hulp in de zorg opgezet. Burgers die anderen helpen met boodschappen doen of andere klussen, kunnen punten sparen, die ze later voor zichzelf kunnen inzetten. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) heeft het hulpplatform WeHelpen.nl officieel gelanceerd.

Het hulpnetwerk is gebaseerd op een voorbeeld uit Japan. Daar bestaat al jaren een systeem waarbij gezonde ouderen punten sparen door te zorgen voor hulpbehoevende ouderen. WeHelpen.nl richt zich echter niet alleen op zorg voor ouderen, maar ook op andere vormen van onderlinge hulp.

Online
De nieuwe coöperatie WeHelpen is ontstaan uit verschillende initiatieven die zich al jaren actief inzetten om mantelzorgers, patiënten en vrijwilligers online te ondersteunen.

Ondersteuners
De coöperatie WeHelpen wordt actief ondersteund door Achmea, Bureauvijftig, CZ, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Momenteel wordt hard gewerkt om de beide initiatieven te verweven tot een landelijk platform.

Koos Boertjens

Of registreer je om te kunnen reageren.