Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 187 bekeken

26 Gemeenten voor kinderpardon

Tilburg is de 26ste gemeente die voor een kinderpardon is, een regeling om jonge asielzoekers die al jaren in Nederland zijn hier te laten blijven.

Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde voor het pardon, een initiatief van Tweede Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks. Dibi was aanwezig bij de stemming. Volgens zijn lokale fractiegenoten in Tilburg wonen er 200 jongeren die wachten op duidelijkheid over hun verblijf in dit land.

Veel grote gemeenten gingen Tilburg voor, onder meer Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Breda. De petitie is door 118.000 mensen ondertekend. De petitie moet een initiatiefwet voor de kwestie van de PvdA en ChristenUnie steunen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.