Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 356 bekeken

Haarlemmermeer verzacht aanscherping bijstandswet

De Wet werk en bijstand is aangescherpt. Hierdoor geraakte jongeren krijgen ondersteuning van de gemeente Haarlemmermeer.

Jongeren tot 27 jaar, zonder startkwalificatie, krijgen sinds begin deze maand geen uitkering meer. In Haarlemmermeer zou het gaan om 180 jongeren. De gemeente wil ze in ieder geval weer onderwijs laten volgen om die startkwalificatie te halen. Wie dat niet wil of kan, gaat in een reïntegratietraject om werk te vinden.

Een andere groep jongeren die wordt geholpen door de gemeente is die van alleenstaande ouders tot 27 jaar. Zij hoeven vijf jaar lang niet te solliciteren, maar hun inkomen is daarmee geen vetpot. De gemeente kijkt daarom naar regelingen voor sociale minima. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat ze weer aan het werk gaan. Verder gaat Haarlemmermeer aan de slag om buitenlanders de Nederlandse taal te leren.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.