Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 852 bekeken

Persoonlijke verzorging hoort in Zorgverzekeringswet

Dat stellen verschillende branche- en beroepsverenigingen in de zorg in een brief aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid.

 

Daarmee staan de zorgpartijen lijnrecht tegenover de leden van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Op vrijdag 29 november claimden zij in een resolutie persoonlijke verzorging juist als een taak voor de gemeenten. Vandaag zal een brief naar staatssecretaris Van Rijn gaan, waarin brede steun wordt uitgesproken voor zijn besluit om de persoonlijke verzorging in de Zorgverzekeringswet op te nemen. Dat meldt Skipr.

Persoonlijke verzorging

Na eerdere plannen om de gemeenten in het kader van de Wmo verantwoordelijk te maken voor persoonlijke verzorging, besloot staatssecretaris Van Rijn begin november om de zorgverzekeraars deze rol te geven. Van Rijn wil zo verzorging en verpleging in de thuissituatie in één hand. Een belangrijke rol is weg gelegd voor wijkverpleegkundigen als verbindende schakel.

Reed

Of registreer je om te kunnen reageren.