Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Achtergrond 1406 bekeken

Werklozen ingezet als armoede-experts

Gemeenten in Oost-Groningen gaan inwoners die ervaring hebben met een tekort aan geld inhuren als ervaringsdeskundige. Ze volgen een speciale opleiding tot armoede-expert.

In januari gaat het project van start, meldt het Dagblad van het Noorden. De krant noemt Veendam als een van de gemeenten die ervaringsdeskundigen wil inzetten om stille armoede te bestrijden. Wethouder Klaas Steenhuis van de gemeente is heel enthousiast.

In Vlaanderen hebben ze al tien jaar goede ervaringen met de ervaringsdeskundigen, zegt hij. Het gaat om mensen die weten wat het is om van weinig geld rond te moeten komen of om weer werk te vinden of een opleiding. "We willen mensen uit de armoede halen", zegt Steenhuis.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.