Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 674 bekeken

Slechts een partij enthousiast over participatiecontract

Alleen de PvdA-fractie is enthousiast over het plan van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken om nieuwkomers in Nederland een participatiecontract te laten tekenen.

In een overleg met de minister noemde PvdA-Kamerlid Keklik Yücel het contract woensdag ''een mooie manier om aan migranten duidelijk te maken wat de keuze voor Nederland betekent''. Coalitiepartner VVD toonde zich heel wat zuiniger. Volgens Kamerlid Malik Azmani heeft een participatiecontract alleen zin als het afdwingbare rechten en plichten bevat. Van ''symboolpolitiek'' wil de VVD niets weten.

Vaag
Van de oppositiepartijen is alleen de ChristenUnie ''niet tegen'' het plan van de PvdA-minister. De rest van de oppositiefracties hoonde het weg. Ze vinden het te vaag, en verwachten niet dat het integratieproblemen oplost.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.