Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 653 bekeken

Meer jongeren doorverwezen naar bureau Halt

Het aantal jongeren dat is verwezen naar Bureau Halt is vorig jaar toegenomen. Het is de eerste keer in vier jaar dat het aantal verwijzingen steeg. In de jaren ervoor was er een gestage daling.

Vorig jaar werden 17.606 jongeren naar Bureau Halt verwezen. Dat zijn er ruim duizend meer dan het jaar ervoor. Volgens directeur Kruithof van Halt hoeft dit niet te betekenen dat de jeugdcriminaliteit is toegenomen.

 

De stijging van het aantal verwijzingen wordt vooral veroorzaakt door de hardere aanpak van het schoolverzuim, zegt Kruithof. Scholen en gemeenten letten steeds meer op schoolverzuim en daardoor nam het aantal spijbelaars dat zich bij Halt moest melden toe met 15 procent. Ook is de samenwerking tussen de organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van jeugdcriminaliteit flink verbeterd, zegt Kruithof.

Bij Bureau Halt komen jongeren tussen de 12 en 18 jaar terecht die zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit. Het doel is om crimineel gedrag bij jongeren zo vroeg mogelijk te stoppen.

Reed

Of registreer je om te kunnen reageren.