Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Achtergrond 1835 bekeken

Budgetten Participatiewet staan vast voor 2015

De verdeling van de budgetten voor de Participatiewet voor 2015 wordt niet meer aangepast, schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma in een brief aan de Tweede Kamer.

Klijnsma reageert in de brief in op een motie waarmee ze wordt opgeroepen het nieuwe verdeelmodel te verbeteren. Verder wordt de staatssecretaris gevraagd te streven deze verbeteringen zo veel mogelijk nog te betrekken bij de verdeling van het budget in 2015.

Klijnsma  noemt het doorontwikkelen. Dat gaat ze doen, naar eigen zeggen, met de hulp van een commissie die bestaat uit een groep gemeenten, de VNG, Divosa, de Raad voor de financiële verhoudingen en verschillende ministeries. Alle gemeenten worden opgeroepen verbetersuggesties door te geven aan de commissie.

Klijnsma verwacht dat het enige maanden duurt om de verbeteringen te inventariseren en beoordelen. De eventuele verbeteringen worden pas in 2016 doorgevoerd.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.