Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Achtergrond 767 bekeken

Vakbond: banenpool voor Jeugdzorg nodig

Jeugdzorg Nederland en Abvakabo FNV pleiten voor een banenpool in elke regio, om te voorkomen dat duizenden jeugdzorgmedewerkers op straat belanden.

De overgang van de Jeugdzorg naar gemeenten zou ervoor zorgen dat veel kennis en ervaring verloren gaat. Een banenpool moet de twee verbinden om de expertise in het vak te behouden. Werknemers die boventallig zijn geworden bij een jeugdzorginstelling kunnen dan aan het werk blijven, met behoud van opgebouwde rechten.

Bureau Jeugdzorg heeft medewerkers uitgenodigd om op hun eigen werk te solliciteren. Ze komen onder een andere cao te vallen, gaan minder verdienen en verliezen de rechten die ze in de afgelopen tijd hebben opgebouwd.

Uitkeringsinstantie UWV verwacht dat er vijf- tot negenduizend banen in de jeugdzorg verdwijnen.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.