Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Achtergrond 1178 bekeken

Idee: wiet verbouwen als sociale werkvoorziening

Het gaat om een win win win-situatie, stelt wethouder Hennie Hemmes van de gemeente Pekela.

De legalisering van de wietteelt neemt criminelen de wind uit de zeilen. De werkvoorziening heeft er een mooie klus bij. En de al twee jaar leegstaande fabriekshallen van de teloor gegane schoolmeubelfabrikant Marko in Veendam kunnen worden gebruikt voor het verbouwen van de plant.

De wethouder reageert via RTV Noord op het plan van het Veendammer raadslid Pe Langen. Het werk is ook zeer welkom voor het noodlijdende werkvoorzieningschap Synergon, waar de SP-wethouder ook bestuursvoorzitter is. Of dit op de korte termijn haalbaar is, wordt betwijfeld. Hemmes en Langen proberen de geesten alvast rijp te krijgen voor hun innovatieve idee.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.