Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Achtergrond 1153 bekeken

Jeugdinspecties openen digitaal loket

Vanaf begin dit jaar hebben samenwerkende jeugdinspecties het (digitale) Inspectieloket Jeugd geopend waar gemeenten terecht kunnen met al hun vragen over het toezicht op de jeugdhulp, de jeugdbescherming en de jeugdreclassering.

Het loket is hier te vinden>>

Het toezicht op de Jeugdzorg ligt met name bij de Inspectie Jeugdzorg (IJZ), de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Veiligheid en Justitie (IVenJ). Tussen gemeenten en inspecties zijn afspraken gemaakt over de onderlinge afstemming vanaf 1 januari 2015. Een van die afspraken ging over de oprichting van een Inspectieloket Jeugd voor gemeenten. Gemeenten kunnen zich tot het loket wenden met al hun vragen over het toezicht op jeugd.

Ook kunnen zij er nieuwe aanbieders van zorg aanmelden en informatie over het toezicht op jeugd vinden.

Het digitale Inspectieloket Jeugd voor gemeenten is een gezamenlijk project van de samenwerkende jeugdinspecties (naast de drie eerder genoemde inspecties zijn dat de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) en de Inspectie SZW (ISZW).

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.