Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1938 bekeken

Den Haag organiseert 'armoedeconferentie'

De gemeente Den Haag gaat later dit jaar een armoedeconferentie organiseren “om maatschappelijke partners in de regio intensiever te verbinden”. Dit in reactie op het vernietigende rapport over de schuldhulpverlening in de gemeente

In dat vorige week verschenen rapport over de Schuldhulpverlening in Den Haag wordt hard geoordeeld over het gevoerde beleid op het gebied van preventie, signalering en nazorg.. De belangrijkste conclusies zijn dat het beleid geen instrumenten heeft om te sturen, van effectiviteit is geen sprake en dat de gemeente zich volgens de Rekenkamer niet aan de wet houdt. De gemeente hanteert -niet wettelijke- termijnen voor de 30.000 mensen met problematische schulden. Hierdoor komen er van deze groep maar 3 procent in een traject van schuldhulpverlening. De hieraan verbonden kosten waren in 2014 ruim vijftien miljoen euro.

Later dit jaar organiseert de gemeente Den Haag een 'armoedeconferentie', al eerder wordt gestart met een publiekscampagne. "De boodschap is drieledig: Wat kunnen mensen zelf doen om hun schulden op te lossen, wat kun je doen om financiële problemen te voorkomen, en hoe kan de gemeente daarbij helpen?" Wethouder Baldewsingh denkt daarbij onder meer aan gratis cursussen, workshops en adviesgesprekken.

(via DenHaagFM)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.