Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 5946 bekeken

Platform stuurt 393 gemeenten WOB verzoeken over vluchtelingenopvang

Platform de Onderste Steen heeft naar eigen zeggen 393 gemeenten een WOB verzoek gestuurd om gegevens omtrent vluchtelingenopvang openbaar te maken

Het Platform, dat "op democratische wijze zaken uit pluist die de overheid het liefst verborgen houdt" heeft 393 gemeenten een uitgebreide lijst gestuurd met vragen omtrent de vluchtelingenopvang. Hoe deze wordt bekostigd, wat de azc locaties zijn, hoe wordt omgegaan met asielzoekers.

Via Twitter biedt het Platform een inkijkje in de vragenlijsten en reacties van de verschillende gemeenten. Sommige gemeenten zien het verzoek niet als een WOB verzoek en zullen deze dan ook niet conform die lijn behandelen.

Update: De gemeente Assen ziet volgens Het Platform het tot nog toe als enige gemeente niet als WOB verzoek

• Platform stuurt 393 gemeenten WOB verzoeken over vluchtelingenopvang

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.