Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1170 bekeken

Gemeenten blijven illegalen opvangen

Gemeenten blijven illegalen opvangen zolang het Rijk geen opvang organiseert.

Dit blijkt uit een onderzoek van de NOS. Onder de ruim dertig gemeenten die opvang bieden aan mensen zonder geldige verblijfspapieren. Meer dan twintig van de dertig gemeenten die de zogenoemde bed-bad-en-broodregeling bieden, blijven dat voorlopig voortzetten.

Hiermee gaan de gemeenten dwars in tegen het kabinetsbeleid. Dat wil juist een einde  aan de bed-bad-en-broodregelingen in de gemeenten. Daarom wordt er deze en komende week stevig onderhandeld tussen ambtenaren van de departementen en de gemeenten, bevestigt de VNG

(via NOS)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.